075-242 45 00

KRETSKORTSSKYDD

Att producera en väl fungerande produkt är bara det första steget som ska utföras. Att sedan skydda kretskort och elektroniska komponenter från temperatursvängningar, vibrationer, stötar och svåra miljöförhållanden efter att man har producerat det, är det andra kritiska steget mot en färdig produkt som är både hållbar och tillförlitlig. I många applikationer behöver kretskorten skyddas mot yttre miljöfaktorer, antingen genom lackning eller ingjutning av hela eller delar av kortet. Med sin stora mångsidighet är silikoner idealiska för skräddarsydda lösningar. De är termiskt stabila upp till mycket höga applikationstemperaturer, ger elektronikskydd vid låga temperaturer, väderskydd och har utmärkta dielektriska egenskaper. Söker du silikonfria och mekaniskt mer hållbara produkter har vi ett stort sortiment av ingjutningsmaterial i epoxy och polyuretan.

Vi erbjuder ingjutningsmaterial av silikon från den världsledande tillverkaren Wacker Silicones för användning i applikationer i krävande miljöer med extrema temperaturer, både höga och låga. Under våra ledande varumärken Loctite Hysol® och Stycast™ erbjuder Henkel flera elektronikskyddande lösningar för att minimera påverkan utifrån och maximera din produkts prestanda. Henkels material för ingjutningar av kretskort består av epoxi och polyuretan, samt Technomelt lågtrycksformgjutning i polyamid.

För beläggning och tätning av känslig elektronik kan vi erbjuda skyddslack (conformal coating) och olika doppmassor av polyuretan, silikon samt akryl/uretan. Under de ledande varumärkena Henkel och Wacker Silicones erbjuder vi flera elektronikskyddande lösningar för att minimera påverkan utifrån och maximera din produkts prestanda. Här återfinns också material för ingjutning av enstaka komponenter och mikroelektronik, dam-and-fill, underfill och glob top . Henkels ingjutningsmaterial och limmer skyddar kretskort och elektronik genom att förstärka den mekaniska hållfastheten, erbjuda elektrisk isolering och skydda mot vibrationer och stötar.

KONTAKT

Ann-Louise Gyllenberg, produktansvarig
075-242 46 53
ann-louise.gyllenberg@oemelectronics.se

LEVERANTÖRER