KNAPPSATS MED RIKTIGT HÖGA KRAV

Husqvarna AB var mitt uppe i utvecklingen av ett nytt användargränssnitt för kommande batteriprodukter. De visste ganska väl vad de ville ha för egenskaper i knappsatsen, men inte hur de skulle nå dit. Tillslut nådde vi tillsammans fram till precis rätt knappsats med rätt egenskaper.

Vid första mötet med oss på OEM Electronics pressenterade Tobias Nyberg, Lead Engineer på Husqvarna Handheld en grov specifikation med önskade krav. På produkternas handtag sitter en knappsats som behövde utformas för att möta en rad olika krav. Dels krävdes att den var robust och med bra tryckkänsla, även när man arbetar med handskar. Den ska ge en premiumkänsla, vara skraptålig och helt vattentät.

”Att knappsatsen var helt tät var avgörande för oss. Den ska inte bara klara regntester utan vi utför även tuffa tester helt under vatten, vilket denna knappsats klarade utmärkt”, berättar Tobias.

Rätt knappsats för Husqvarna blev en avancerad, helt kundunik, i silikongummi. Ett material som designades för att leva upp till alla de krav som behövdes till produkten. Först ut med den nya knappsatsen var en lövblås som sedan följts upp med en röjsåg. Den kommer även att
användas i fler produkter framöver, i Husqvarnas sortiment.

”Vi hade ett bra samarbete i projektet och vi bidrog med olika kunskaper och erfarenheter”, säger Tobias. ”Gemensamt bollade vi olika lösningar och kom fram till ett bra slutresultat”.

På knappsatsens övre del visas batteristatus och annan information. Flera tester gjordes för att nå fram till rätt upplevelse för användaren. Det var viktigt att få fram rätt ljusstyrka även i solljus, så vi arbetade tätt tillsammans och tittade på flera olika lösningar för att nå målet.

”Vi har fått fram en riktigt bra knappsats med precis de egenskaper som vi önskade”, avslutar Tobias.

Kontor

OEM Electronics AB
Box 1025 (Förrådsvägen 2)
573 29 TRANÅS

Leveransadress

OEM Electronics AB
Dalagatan 4
573 42 TRANÅS

Kontakt

Öppettider växeln:
08:00-16:30 

075 - 242 45 00
info@oemelectronics.se
www.oemelectronics.se